VARshow

2021-es FIFA-klubvilágbajnokság

2024. április 11. - Mögi

uae.pngA Covid - bár már lecsengőben volt - még nem múlt el teljesen. A világ elkezde ismét megnyitni a kapuit, s noha a legtöbb országban még szigorú szabályok voltak érvényben, utazni már lehetett. Kötelező tesztelések, oltásról szóló igazolások, kérdőívek kitöltése - országa válogatja, hogy hová mi kellett a belépéshez. Ilyen időszakban jött a lehetőség, hogy dolgozhassak a klubvébén, amit abban az évben Abu Dhabiban rendeztek meg.

Tovább

2021-22-es szezon - csoportkörök

uefa-leagues_1200x500.jpgVissza ismét a múltba, oda, ahol a rájátszások véget értek, én pedig izgatottan vártam, hogy milyen csoportmeccsekre fognak beosztani. 2 meccses tapasztalattal a hátam mögött vártam a beosztást és a napon, amikor kiderült, hogy melyik nap kapjuk meg az első két meccsünket, kb. 15 percenként frissítettem a táblázatot. Estefelé aztán végre beugrottak mindenki nevéhez a párosítások.

Tovább

BK Hacken - PSG (Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, odavágó)

hacken_psg.JPG2024. március 18-21. Ezt csak azért írom le, hogy térben és időben megfogható legyen a dolog, másrészt pedig mégis egyfajta naplóként funkcionálnak ezek a posztok számomra. A cégnél eltöltött évek óta először unit manager-ként vettem részt ezen a meccsen, ami azt jelenti, hogy én irányítottam a csapatot és a munkálatokat, illetve én egyeztettem az UEFA-val is végig  a rendezvény során. Az idei szezonban már ötödször tértem vissza Göteborgba, de először a női BL-re.

Tovább

Szuperkupa döntő vizit

20240313_095550.jpgIdei harmadik vizitem Varsóba vezetett, ahol a Szuperkupát rendezik majd augusztusban. Ez az a mérkőzés, ahol a Bajnokok Ligája és az Európa liga győztes vív meg egymással. Általában szeretik olyan stadionokba kiszervezni ezeket a finálékat, amelyeket nem klubcsapatok birtokolnak (persze ez sem feltétel), idén pedig a varsói nemzeti stadion, név szerint a PGE Narodowy lesz a házigazda.

Tovább

Az első igazi bevetések

svajc_holland.jpgUgorjunk kicsit vissza az időben, egészen 2021 augusztusáig. Ekkor kezdődtek el a Bajnokok Ligája rájátszások, engem pedig ekkor vetettek be először élesben a gólvonaltechnika kezelőjeként. Nem mondhatnám, hogy 100%-os magabiztossággal vártam a beosztást, de mégis úgy éreztem, hogy készen állok a feladatra. Ha majd valamit nem tudok, majd max. megkérdezem, hiszen egy 8 fős csapat egyik tagjaként leszek a helyszínen. Nem lesz itt probléma!

Tovább

Sparta Prague - Galatasaray (Európa-liga, nyolcaddöntő rájátszás, visszavágó)

sparta_galata.jpgA téli álom után ismét megkezdődött az európai kupaporond, én pedig a Sparta Prága meccsére lettem beosztva. Az őszi csoportmeccseken dolgoztam már itt két hazai meccsükön is, szimpatikus a csapat, viszonylag könnyű eligazodni a stadionban, ráadásul még közel is van. 

Tovább

Hajrá csajok!

uclss.JPGEzzel a poszttal ugrunk egy nagyot egyenesen a jelenbe, hiszen történnek dolgok bőven a mostban is. Épp a barcelonai reptéren ülök legörbült szájjal, mert 3 órás késéssel indul majd a gépem. 20:30 helyett 23:15-kor indul, ez hiányzott már csak 2 nap intenzív szaladgálás után. Viszont, ha már így alakult, akkor keresve sem találnék jobb alkalmat arra, hogy blogoljak egy jóízűt, szóval uccu neki!

Tovább

Teszteljük le Ibériát

sevilla.jpgEbben a posztban rengeteg történést fogok megpróbálni feldolgozni, s mivel nem szeretnék regényt írni sem, ezért meglehet, hogy egy-egy helyszínre viszonylag kevés bekezdés jut majd. A beszámoló egy nagyjából 3 hetes időtartamot ölel fel, de annyi minden történt abban a 3 hétben, hogy zsong a fejem, ahogy a sok emlékből próbálok szemezgetni, miközben arra gondolok, hogyan foghatnám mindezt rövidre.

Tovább

A kezdetek - EURO 2020

euro.jpgSzebb helyen azt hiszem nem is kezdődhetne a történet, mint egy Európa-bajnokságon. Valahogy mindig is ezek a tornák álltak hozzám a legközelebb. Kisgyermekként a 2000-es foci Eb által szippantott magába a labdarúgás világa (Angol-Portugál 2:3 megvan?) és valahogy az öreg kontinens viadalait mindig is jobban élveztem a világbajnokságoknál. Egy szó, mint száz, talán még Andersen sem kezdhette volna szebben a meséit, mint ahogy az én sztorim indult.

Tovább

Bemutatkozás

1680014564884_2b3a7c5d-633e-45e8-9dfb-46cc10b28905.jpg

Nem mintha olyan tengeri sok szabadidőm lenne. Az utóbbi hónapokban már egy 30 perces Youtube podcast megnézése is gondot okoz - örülök, ha 3 részletben végig tudom pörgetni 2 nap alatt. Ennek ellenére mégis úgy gondoltam, hogy valahogy meg kéne próbálkozni egy blog indításával, mert a munkám annyira különleges, annyira változatos, hogy az itt megélt kalandokat hiba lenne nem virtuális papírra vetni. Ha másért nem, akkor majd boldog nyugdíjas éveim alatt kellemes lesz nosztalgiázni ezeken. 

Szóval a munkám. Videóbíró és gólvonaltechnológia szolgáltatásával foglalkozom, mégpedig a legmagasabb szinten, ami legtöbb esetben a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát jelenti, de ott vagyunk a nemzetközi nagytornákon (Vb, Eb), ezek selejtezőin, és az olyan ínyencségeken is, mint a Nemzetek ligája vagy a Klubvilágbajnokság.

Maga a meló nem csak azért izgalmas, mert testközelből követem végig ezeket az eseményeket, de azért is, mert ez az egész rengeteg utazással jár (jaja, azért kapom a fizut, hogy meccsekre utazzak). Kereken 3 éve csinálom ezt és ezen idő alatt eddig összesen 32 stadionban jártam, Európában pedig lassan már nem lesz olyan ország, ahol ne dolgoztam volna.

Arra gondoltam, hogy két síkon fogom vezetni a blogot. Az egyik visszatekintés lesz a múltba egészen a kezdetektől a jelenig, a másik pedig a jelen feldolgozása, aktuális bevetéseim összefoglalója lesz.

Néhány dolgot azonban szeretnék rögtön az elején tisztázni:

- Nem fogok leírást adni arról, hogyan működik a technika, milyen felszereléseink vannak és nem fogok belsős titkokat sem szivárogtatni. Tisztában vagyok azzal, hogy rendkívül érdekesek lennénk ezek a dolgok sok ember számára, de a szakmai titoktartás kötelez. Ezt kérlek tartsátok tiszteletben.

- Kérlek ne keressetek azzal, hogy miként lehet ide bekerülni. Nem azzal a céllal hoztam létre a blogot, hogy a céget reklámozzam, vagy leendő kollégákat toborozzak.

- Kérlek ne keressetek azzal, hogy tudok-e x mérkőzésre jegyeket szerezni. Sajnos nem tudok.

Amennyiben ez a kurta bevezető felkeltette az érdeklődéseteket, annak nagyon örülök! Igyekszem majd a lehető legnagyobb rendszerességgel jelentkezni és érdekes tartalmakkal szolgálni.

Tartsatok velem!

 

 

süti beállítások módosítása